Laboratoriumruimte

Atrium

Voorzieningen

Het ZernikeLab is de Lab-facilitator van Groningen Het ZernikeLab is ruim 2.600 m2 groot en is gelegen op een terrein van circa 1 hectare en beschikt over ruime parkeervoorzieningen op eigen terrein. In totaal zijn er 80 parkeerplaatsen verdeeld over voor – en achterzijde van de locatie.

Twaalf units

ZernikeLab Gang

De locatie omvat tevens een (overdekte) fietsenstalling; een opslag chemische stoffen; een Air Products stikstof tank en heeft een ruim opgezette groenvoorziening (met vijver) rondom het pand. Het ZernikeLab heeft uitsluitend een bebouwing op de begane grond (met kruipruimte). Het gebouw is opgedeeld in een algemene ruimte van circa 250 m2 welke toegang biedt tot drie gangen met per gang een 4-tal verhuurbare units van in totaal 800 m2.

Vergaderruimte en Kantine

Per gang bevindt zich een sanitaire voorziening voor zowel dames als heren. In de gangen 1 en 2 is tevens een hoogwaardige vergaderruimte ingericht ten behoeve van algemeen gebruik door de gebruikers van het pand. In het gebouw is tevens een ingerichte pantry / kantine voor gezamenlijk gebruik aanwezig.

Laboratorium voorzieningen

De techniek is centraal ondergebracht in een technische ruimte op de verdieping waarop (vanuit de bovenzijde van de gangen van het pand) iedere unit rechtstreeks is aangesloten. Elke unit heeft separate installaties en individuele regeltechniek en elke unit is voorzien van eigen meters voor het monitoren van het individuele gebruik van de energie voorzieningen (gas, water, elektra en warmtemeter).

Lijst voorzieningen ZernikeLab

ZernikeLab Glaswerk

De laboratorium- en/of kantoorruimtes zijn uitgerust met: Gebouw gebonden installaties
Gas-; elektra en watervoorzieningen
Verwarmingsinstallatie (HR CV installatie in carrousel opstelling; 2015)

Warm watervoorziening
Bedrijfswater voorziening
Hydrofoor installatie (2015)
Gescheiden rioolstelsel
Luchtbehandelingsinstallatie
Airconditioninginstallatie (in enkele units)
Vloeibare stikstof installatie
Kabelgoten met databekabeling
Ondergrondse afvalcontainers
Glas en milieuafval containers

Uitrusting laboratorium ruimtes

Zuurkasten
Laboratoriumtafels
Kasten gevaarlijke stoffen
Koeling (in enkele units)
Oog douches
Proces water installatie
Persluchtinstallatie
Afzuigingsinstallatie

Gebouw beheer

Voor de dagelijkse vragen of problemen met de faciliteiten in het zernikeLab gebouw, is er een gebouwbeheerder aanwezig. Die is te bereiken via beheer@zernikelab.nl

Verhuur door KREVAST

Om de huidig beschikbare units te bekijken die KREVAST aanbiedt zie de pagina ‘te huur’